Yaz Aylarında Gebelikte Dikkat Edilmesi'nde Noktalar

Yaz Aylarında Gebelikte Dikkat Edilmesi'nde Noktalar
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 8-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-08-21 - 07:39 - Bu haberi 289 kişi okudu.


Yüksek sıcaklıklar ve rutubetli yaz ayları açık hamileler için daha zor geçiyor. DoktorTakvimi.com doktorlarından Op. Barış Çoban, tüm anne adaylarına sağlıklı bir yaz için beslenme önerinde bulunur.

Her yaştan bireyi onlarla yaz ayları, sıcaklıkların ve nem oranının olmasını bekliyor anne adaylarını da zorluyor. DoktorTakvimi.com doktorlarından Op. Barış Çoban, bebeğini beklerken onu anınına hazır çıkarmayı hak eden hamilelerin beslenmelerine dikkat ettikleri, sıcak sıcak günlerini daha kolay atlatabileceklerini söyler. Su ihracat artığı için su tüketiminin genişletilmesi içiniğiğinin altını çizen Op. Barış Çoban, “Anne adayları vücutlarının susuz kalmaması, rahat bebeklerinin de rahat edebilmesi için günlük olarak ortalama 2 -2,5 litre su içmeli” diyor. Çoban, hamilelere önerilerini şöyle sıralıyor:


 Bulantınız varsa az tuzlu ayran almak istediğinizde


ve yoğun iş temposunuzda su içmeyi unutuyorsanız, masanızda mutlaka su şişesi bulunduruyoruz. Hamileliğinizin ilk menüsünde iseniz ve azda olsa bulantınız varsa az tuzlu ayran, kimyasalun sıvısını yapmak için mükemmel bir gıdadır. Hararet yaşanabilir. Bu durum baskılamak için, içindeki meyve ilavesi olan meyve sularını tüketmekten kaçınsınız. Bu gibi şeker katkılı olan besinler, hızlı bir şekilde ve gereksiz yere kilo almanıza ve kan şekeri dengenizi de bozarak daha sık acıkmanıza neden olur.


Ara öğünleri es geçmeyin
Çalışan anne adayları, öğle ve akşam yemeği saatleri arası mutlaka ara öğün yapınız. Öğle yemeğinden 2 - 3 saat kadar sonra yağsız bir tost ya da sandviç, kuru meyve, kuruyemiş ya da bir kutu süt alabilecek. Ara öğünün içeriği fizikseludu enerjisiz bırakmamak ya da yaşanması muhtemel olan bir tatlı krizinin başında geçiyor.
Omega-3 vitamini zenginliği olan gıdalar, anne adayları için ara öğünlerin olmazsa olmaları gerekir. Ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler Omega-3 vitamini açısından oldukça zengin besinlerdir. Balıkçılığından çok hoşlanmayan anne adayları, bu tarz kuruyemişleri ara öğünlerinde mutlaka tüketiyoruz.


Günlük 2 porsiyon süt ürünü tüketin
Süt ve süt türevi bütün besinler, anne adaylarının günlük olarak tüketmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Günde 2 bardak süt, ayran ya da yoğurt yemeği, tüm anne adayları için çok çeşitli. Hamilelikte ilk üç ayın bitişinin tarihi anne adayının gerekli duyacağı kalsiyum düzeyi da artacaktır. Bu içecek üçüncü ayın başlamasından sonra süt şişesi 3. Eğer sütü sevmiyor ya da içmekte zorlanıyorsanız ayran, meyveli yoğurt ya da sütlü tatlılıkla yapabilirsiniz.

Meyveyi ihmal etmeyin

Hamilelerin günlük olarak 2-3 porsiyon meyve tüketmesi annenin istediği kadar, bebeğinin içindeki içeriğe. Meyvelerden maksimum oranda faydalanmak için meyvelerin çeşitlendirilerek tüketilmesi bekleniyor çok akıllıca olacak. Bu yüzden hem sofralarınız renklenmiş hem de sağlığınız için çeşitli vitaminleri içerenenize katmış olursunuz. Hamilelikte C vitamini çok yakından. Ayrıca terleme yoluyla kaybedilen potasyumun karşılanması içinde C vitamini önemli bir destekçidir. Bu yemeğe C vitamini üreten zengin meyveleri tüketmeyi tercih edin.


Etleriniz kesinlikle iyi pişmiş olmalı


Anne adayları için hamilelik boyunca. Bu, temizlenmiş, ortam ortamını, sipariş, onu, et, balık yada tavuk yemeği iyice pişirilmiş. 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Çağındaki Çocuklar İçin 4 Beslenme Önerisi

Çalışan Annelere Öneriler

Diyet Yapmakta Zorlananlar İçin Alternatif Bir Yöntem: Mide Botoksu

Yenidoğan İşitme Problemlerinde Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

Erken Menopoz İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Tatlıdan Vazgeçemiyorum Diyenlerdenseniz…

Baba Adayları da Gebelik Sendromu Yaşıyor

Omurga Sağlığı İçin Düzenli Hareket Edin

Doğum Sonrası Depresyonunun İlacı Onaylandı

Diyetteyken Kalori Hesabı Yapmayın

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
35390
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA